Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Λόγοι για τη φραγή της κεφαλής εκτύπωσης

Mar 17, 2017

Λόγοι για τη φραγή της κεφαλής εκτύπωσης

Γιατί να εμποδιστεί η κεφαλή εκτύπωσης; Κατά την εκτύπωση, το μελάνι δεν βγαίνει. Αυτό θα έλειπε το χρώμα των εικόνων. Αυτό ονομάζεται "κλείδωμα κεφαλής", ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για την ποιότητα της εικόνας και το ρυθμό παραγωγής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τον αποκλεισμό, οι κύριοι λόγοι που αναφέρονται παρακάτω:

1, το μελάνι στο ακροφύσιο συσσωρεύεται σε κάποιο βαθμό στο εξωτερικό θα βουλώσει το μπλοκάρισμα του ακροφυσίου: είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος, επειδή ο διαλύτης μελάνης για να εξατμιστεί στον αέρα για να κάνει την εικόνα να στεγνώσει, έτσι ώστε το μελάνι είναι ένα πτητικό υγρό στον αέρα και καθαρίστε τα πτητικά στερεά. Η οπή ψεκασμού στο ύφασμα προς τη ζωγραφική, μέρος της υπολειπόμενης μελάνης γύρω από αυτό το μέρος του μελανιού στον αέρα που ξηραίνεται αργά θα κάνει τρύπες μικρότερες ή ακόμα και να μπλοκάρουν το στόμιο, αλλά επειδή είναι έξω από την τρύπα, εύκολο να καθαριστεί, αυτό είναι γιατί καθαρίζουμε συχνά το ακροφύσιο.

2, ζημιές πιεζοηλεκτρικών κρυστάλλων: γενικό πιεζοηλεκτρικό ακροφύσιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα χρόνο ή έτσι, στο έργο εκτύπωσης πολλών εργοστασίων μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε λιγότερο από ένα χρόνο είναι φυσιολογικό.

3, η φθορά κόπωσης του πιεζοηλεκτρικού ακροφυσίου inkjet: το φαινόμενο είναι ψεκασμός από το μελάνι δεν είναι άμεσα, ειδικά στην μεγάλη ποσότητα του jet μελάνι (δηλ. Σκοτεινή εικόνα ψεκασμού) φαινόμενο "μαρμελάδα" είναι προφανές, η καλύτερη μέθοδος είναι να αντικατασταθεί μια νέα στόμιο.

4, μπλοκάρισμα φίλτρου ακροφυσίων που προκαλείται από το μελάνι του ακροφυσίου: το ακροφύσιο που χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά στην εργασία εκτύπωσης δεν είναι πλήρης στάση τη νύχτα συχνά εργοστασιακά, η ροή μελανιού στο ακροφύσιο σε μεγάλο χρονικό διάστημα, εύκολο φίλτρο προσρόφησης ή διαδρομή μελανιού το εσωτερικό του τοίχου, έτσι ώστε η περιοχή διατομής ροής μελάνης να γίνει μικρό, επίσης, δεν είναι ένα φαινόμενο που προκαλείται από ακροφύσιο μελάνης, τώρα ειδικός εξοπλισμός μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα του ακροφυσίου.

5, Πολύ υψηλό ή πολύ χαμηλό ιξώδες μελάνι: Το ιξώδες της μελάνης είναι πολύ υψηλό έτσι ώστε η ποσότητα της μελάνης, ο όγκος της μελάνης ανά μονάδα χρόνου του ακροφυσίου ψεκασμού δεν επαρκεί. το ιξώδες της μελάνης είναι πολύ χαμηλό, είναι πολύ λεπτό, εύκολο να εισπνεύσει την οπή ψεκασμού αέρα της αντλίας τρανζίστορ μέσης τάσης, να μην πιπιλίζει το μελάνι, το οποίο εκτοξεύεται στον αέρα. και οι δύο θα προκαλέσουν το φαινόμενο χωρίς ακροφύσιο μελάνης. Αυτό απαιτεί συχνά ο πελάτης να είναι πολύ σημαντικός για το περιβάλλον της μελάνης προτού χρησιμοποιηθεί η μελάνη μελάνης κάτω από το περιβάλλον περισσότερο από 24 ώρες, καθώς η μελάνη που τοποθετείται σε χαμηλή θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και η υψηλή θερμοκρασία το ιξώδες θα γίνει πολύ χαμηλό, η διαφορά ιξώδους είναι πολύ μεγάλη, όταν η διαφορά ιξώδους του μελανιού αναμειχθεί μαζί όταν χρησιμοποιείται, θα προκαλέσει το φαινόμενο ψεκασμού μελάνης. Οργανισμός / Οργανισμός

6, το σφάλμα του κυκλώματος οδηγού: τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της γήρανσης του κυκλώματος οδηγού και η συσσώρευση πάρα πολύ ξηρής σκόνης μελάνης μπορεί να επηρεάσουν την τάση οδήγησης του ακροφυσίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αστάθεια στο μελάνι ή το ακροφύσιο μελάνης.

7, μερικοί κατασκευαστές μελανιού: έλεγχος της ποσότητας μελάνης λόγω ακατάλληλου ξηραντικού, στεγνώματος πάρα πολύ γρήγορα, εύκολο να προκαλέσει το μελάνι στο εξωτερικό βύσμα, παρόλο που μπορεί να καθαριστεί, αλλά και τα διαστήματα καθαρισμού συχνά, όταν το μακρύ χρονικό διάστημα δεν χρησιμοποιεί το ακροφύσιο χωρίς έγκαιρη προστασία των καταιωνιστήρων, καταστρέφονται κατά την επόμενη φορά που η ζωγραφική είναι πιθανό να προκαλέσει μόνιμο καταιωνιστή

8, συχνή αντικατάσταση μελάνης: όταν αντικαθιστάτε το μελάνι ενδέχεται να μην προστατεύει το ακροφύσιο σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα επηρεάσει το ακροφύσιο ψεκασμού μελάνης.

9, το μηχάνημα χρησιμοποιεί την περιβαλλοντική θερμοκρασία και την υγρασία: γενικά συνιστώμενη θερμοκρασία είναι 22 ~ 25 μοίρες, υγρασία 40 ~ 70% ιξώδες μελάνης, υψηλότερη και χαμηλότερη θερμοκρασία, θα προκαλέσει φαινόμενο μελάνης ψεκασμού ή φαινόμενο επικαλύψεων κεφαλής, συχνά μπερδεύεται με "ακροφύσιο βούλωμα".